receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitreklama
Odkud naše potrava přichází.



            Vegeriánský raut na Salimě 2004



      


Jak jsme Vás již informovali, konal se minulou středu informační seminář pro média, který pořádala Česká společnost pro výživu a vegetariánství ve spolupráci s Brněnskými veletrhy a výstavami (BVV). Vegetariánský raut byl pořádán při potravinářském veletrhu Salima 2004. Tento neobvyklý raut, (alespoň pro novináře) byl příjemným vyvrcholením celé akce. Společnosti KALMA a CERIA sponzorovaly celou akci a větší část tiskové konference se přenesla na raut. Zde byly přítomnými novináři pokládány dotazy nejen na témata ze semináře, ale i na vlastní podávané pokrmy možné kombinace jídel a koření. Přinášíme Vám několik fotografií a také uveřejníme recepty.

            


Co se podávalo ...? Byl to např. lahůdkový salát z Cerie a Klasa klobásy, tatarská pomazánka z mleté Cerie a z mletého Klasa, žampionové lívanečky. Mimo pomazánek ze sortimentu firmy Kalma, to byla např. křenová pomazánka z hrašky a zeleninový špíz. Všecna jídla byla podávána jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem, přílohou bylo pečivo. Jako nápoje byly připraveny minerálky.

Dotazy "jak to drží pohromadě bez vajíčka" nebyly výjimkou. Závěrečné tiskové konference se účastnil mimo jiné i zástupce České tiskové kanceláře (ČTK), všem účastníkům evidentně chutnalo..